Despre noi

Reţeaua de cazare şi alimentaţie este concentrată in zona periferică a Masivului Poiana Ruscă; fiind reprezentată de Complexul Valea lui Liman, cinci gospodării care practică agroturismul din Luncanii de Jos precum şi o pensiune in satul Tomeşti.

Teritoriul comunei, deosebit de propice pentru creşterea animalelor şi pomiculturii a fost locuit din cele mai vechi timpuri de o populaţie stabilă şi destul de densă. Comuna nu a fost afectată de colonizările masive cu populaţie neromanească organizate de administraţia austriacă in Banat.

Urmare a realizării programului de modernizare a infrastructurii rutiere din această zonă se poate realiza un circuit turistic complex (parcurs cu mijloace auto) pe următorul traseu: Complexul turistic Valea lui Liman - Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului" Luncanii de Sus - Biserica de lemn din Zolt - Lacul Surduc - Traian Vuia - Hotel Padeş Făget - Mănăstirea Izvorul lui Miron Româneşti - Cabana Strâmbu Poieni - Biserica de lemn din Româneşti - Valea lui Liman.